Ladavac Delzi

01.09.1966.-28.07.2003.

Ladavac Delzi rođen je 01.09.1966. godine u Pazinu gdje je odrastao pod okriljem obiteljske ljubavi. Osnovnu školu Vladimira Nazora pohađao je u Pazinu gdje istu završava te nastavlja sa srednjoškolskim obrazovanjem za zvanje strojarski tehničar. Završetkom srednjoškolskog obrazovanja  zapošljava se u poduzeću Kamen Pazin za kojeg radi do 07.08.1994. godine kada se prijavljuje na natječaj za radno mjesto vatrogasca u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Pazin.  Po završetku natječaja biva primljen u radni odnos te započinje sa školovanjem za vatrogasnog tehničara u Rijeci koju u roku završava. Daljnje školovanje nastavlja na Visokoj školi sigurnosti iz Zagreba  koja je svoj program izvodila u Pazinu. Svojim predanim radom,  znanjem, zalaganjem, sposobnošću napreduje do funkcije voditelja smjene i kasnije zamjenika zapovjednika postrojbe.

Uz ljubav prema vatrogastvu bio je zaljubljenik u sportove posebno košarku. Aktivni je bio član nekadašnjeg košarkaškog kluba ”KK Istraplastika Pazin”, za kojeg se je i aktivno takmičio. Svoj doprinos je dao i u biciklističkom klubu ”Kamen Pazin” gdje je sudjelovao u organizaciji raznih projekata. Osim sporta bio je i član Limene glazbe Grada Pazina s kojom je nastupao na raznim manifestacijama i događajima.

2000. godine Delzi sa svojom Manuelom sklapa brak te dobivaju sina Đania. 

Nažalost 28.07.2003. godine prilikom gašenja šumskog požara nedaleko sela Pamići u Općini Sveti Petar u Šumi naš Ladavac Delzi smrtno stradava.

Nakon toliko godina i dalje je u našim mislima nasmijan, pozitivan, vedar, jednostavno bio je dobar duh za sve koji smo ga poznavali i u njegovom društvu uživali. I da se nikad ne zaboravi…

Delzi, tvoji Vatrogasci

Svake se godine u čast svim nastradalim vatrogascima Istarske Županije održava memorijalni turnir u malom nogometu imena ”Memorijalni malonogometni turnir Findrle, Ladavac, Bulić” dok se u organizaciji BK MTB Istra-Pazin jednom godišnje organizira memorijalna biciklijada  Delziju u čast

Žurni brojevi

Skip to content